Monday, March 13, 2006

Hurtbulle

Har inte bakat bröd sen... jag vet inte när, men så fick jag det fantastiska receptet av Petra och måste nu dela med mig till er alla.
Nu är det bara att börja baka så att det står härliga tider.

Så enkelt!

2 dl fiberberikat havregryn
5 dl vetemjöl
1dl krossade linfrön
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl russin
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

ugn 200 grader

blanda de torra ingredienserna i en bunke, rör i resten, gegga ihop och klicka ner smeten i en avlång ugnsform med rätt höga kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma
Och vips! Fantastiskt bröd

1 comment:

  1. Hurra! Tack för att du la ut receptet - hur mumsigt som helst!
    Vi kanske ska starta en receptblogg!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.